koorio.com
海量文库 文档专家
当前位置:首页 >> 工学 >>

2006年12月英语四级真题及答案解析(标准完整版)

2006 年 12 月英语四级考试真题
Part I Writing (30 minutes)

Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words following the outline given bellow: 1. 2. 3. 许多人喜欢在除夕夜看春节晚会 但有些人提出取消春节晚会 我的看法

注意:此部分试题在答题卡 1 上。 students selecting their lectures

Part II

Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

(15 minutes)

Directions: In this part, you will have 15 minute to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1. For questions 1-7, mark Y (for YES) N (for NO) NG (for NOT GIVEN) if the statement agrees with the information given in the passage; if statement contradicts the information given in the passage; if the information is not given in the passage.

For question 8-10, complete the sentences with the information given in the passage. Six Secrets of High-Energy People There’s an energy crisis in America, and it has nothing to do with fossil fuels. Millions of us get up each morning already wear y over the day holds. “I just can’t get started,” people say. But it’s not physical energy that most of us lack. Sure, we could all use extra sleep and a better diet. But in truth, people are healthier today than at any time in history. I can almost guarantee that if you long for more energy, the problem is not with your body. What you’re seeking is not physical energy. It’s emotional energy. Yet, sad to say, life sometimes seems designed to exhaust our supply. We work too hard. We have family obligations. We encounter emergencies and personal crises. No wonder so many of us suffer from emotional

fatigue, a kind of utter exhaustion of the spirit. And yet we all know people who are filled with joy, despite the unpleasant circumstances of their lives. Even as a child, I observed people who were poor, or disabled, or ill, but who nonetheless faced life with optimism and vigor. Consider Laura Hillenbrand, who despite an extremely weak body, wrote the best-seller Seabiscuit. Hillenbrand barely had enough physical energy to drag herself out of bed to write. But she was fueled by having a story she wanted to share. It was emotional energy that helped her succeed. Unlike physical energy, which is finite and diminishes with age, emotional energy is unlimited and has nothing to do with genes or upbringing. So how do you get it? You can’t simply tell yourself to be positive. You must take action. Here are six practical strategies that work. 1. Do something new. Very little that’s new occurs in our lives. The impact of this sameness on our emotional energy is gradual, but huge: It’s like a tire with a slow leak. You don’t notice it at first, but eventually you’ll get a flat. It’s up to you to plug the leak—even though there are always a dozen reasons to stay stuck in your dull routines of life. That’s where Maura, 36, a waitress, found herself a year ago. Fortunately, Maura had a lifeline—a group of women friends who meet regularly to discuss their lives. Their lively discussions spurred Maura to make small but nevertheless life altering changes. She joined a gym in the next town. She changed her look with a short haircut and new black T-shirts. Eventually, Maura gathered the courage to quit her job and start her own business. Here’s a challenge: If it’s something you wouldn’t ordinarily do, do it. Try a dish you’ve never eaten. Listen to music you’d ordinarily tune out. You’ll discover these small things add to your emotional energy. 2. Reclaim life’s meaning. So many of my patients tell me that their lives used to have meaning, but that somewhere along the line things went stale. The first step in solving this meaning shortage is to figure out what you really care about, and then do something about it. A case in point is Ivy, 57, a pioneer in investment banking. “I mistakenly believed that all the money I made would mean something,” she says. “But I feel lost, like a 22-year-old wondering what to do with her life.” Ivy’s solution? She started a program that shows Wall Streeters how to donate time and money to poor children. In the process, Ivy filled her life with meaning. 3. Put yourself in the fun zone. Most of us grown-ups are seriously fun-deprived. High-energy people have the same day-to-day work as the rest of us, but they manage to find something enjoyable in every situation. A real estate broker I know keeps herself amused on the job by mentally redecorating the houses she shows to clients. “I love imagining what even the most run-down house could look like with a little tender loving care,” she says. “It’s a challenge—and the least desirable properties are usually the most fun.” We all define fun differently, of course, but I can guarantee this: If you put just a bit of it into your day, you energy will increase quickly.

4. Bid farewell to guilt and regret. Everyone’s past is filled with regrets that still cause pain. But from an emotional energy point of view, they are dead weights that keep us from moving forward. While they can’t merely be willed away, I do recommend you remind yourself that whatever happened is in the past, and nothing can change that. Holding on to the memory only allows the damage to continue into the present. 5. Make up your mind. Say you’ve been thinking about cutting your hair short. Will it look stylish —or too extreme? You endlessly think it over. Having the decision hanging over your head is a huge energy drain. Every time you can’t decide, you burden yourself with alternatives. Quit thinking that you have to make the right decision; instead, make a choice and don’t look back. 6. Give to get. Emotional energy has a kind of magical quality; the more you give, the more you get back. This is the difference between emotional and physical energy. With the latter, you have to get it to be able to give it. With the former, however, you get it by giving it. Start by asking everyone you meet, “How are you?” as if you really want to know, then listen to the reply. Be the one who hears. Most of us also need to smile more often. If you don’t smile at the person you love first thing in the morning, you’re sucking energy out of your relationship. Finally, help another person—and make the help real, concrete. Give a massage (按摩) to someone you love, or cook her dinner. Then, expand the circle to work. Try asking yourself what you’d do if your goal were to be helpful rather than efficient. After all, if it’s true that what goes around comes around, why not make sure that what’s circulating around you is the good stuff? 注意:此部分试题请在答题卡 1 上作答。 1. 2. 3. The energy crisis in America discussed here mainly refers to a shortage of fossil fuels. People these days tend to lack physical energy. Laura Hillenbrand is an example cited to show how emotional energy can contribute to one’s success in life. The author believes emotional energy is inherited and genetically determined. Even small changes people make in their lives can help increase their emotional energy. Ivy filled her life with meaning by launching a program to help poor children. The real-estate broker the author knows is talented in home redecoration. People holding on to sad memories of the past will find it difficult to ________.

4. 5. 6. 7. 8.

9.

When it comes to decision-making, one should make a quick choice without ________.

10. Emotional energy is in a way different from physical energy in that the more you give, ________.

Part III

Listing Comprehension

(35 minutes)

Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer, then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line though the centre. 注意:此部分答题在答题卡 2 上作答。 11. A) Plan his budget carefully. B) Give her more information. C) Ask someone else for advice. D) Buy a gift for his girlfriend. 12. A) She’ll have some chocolate cake. B) She’ll take a look at the menu. C) She’ll go without dessert. D) She’ll prepare the dinner. 13. A) The man can speak a foreign language. B) The woman hopes to improve her English. C) The woman knows many different languages. D) The man wishes to visit many more countries. 14. A) Go to the library. B) Meet the woman. C) See Professor Smith. D) Have a drink in the bar. 15. A) She isn’t sure when Professor Bloom will be back. B) The man shouldn’t be late for his class. C) The man can come back sometime later. D) She can pass on the message for the man.

16. A) He has a strange personality. B) He’s got emotional problems. C) His illness is beyond cure. D) His behavior is hard to explain. 17. A) The tickets are more expensive than expected. B) The tickets are sold in advance at half price. C) It’s difficult to buy the tickets on the spot. D) It’s better to buy the tickets beforehand. 18. A) He turned suddenly and ran into a tree. B) He was hit by a fallen box from a truck. C) He drove too fast and crashed into a truck. D) He was trying to overtake the truck ahead of him. Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard. 19. A) To go boating on the St. Lawrence River. B) To go sightseeing in Quebec Province. C) To call on a friend in Quebec City. D) To attend a wedding in Montreal. 20. A) Study the map of Quebec Province. B) Find more about Quebec Province. C) Brush up on her French. D) Learn more about the local customs. 21. A) It’s most beautiful in summer. B) It has many historical buildings. C) It was greatly expanded in the 18th century. D) It’s the only French-speaking city in Canada. Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard. 22. A) It was about a little animal. B) It took her six years to write. C) It was adapted from a fairy tale. D) It was about a little girl and her pet. 23. A) She knows how to write best-selling novels.

B) She can earn a lot of money by writing for adults. C) She is able to win enough support from publishers. D) She can make a living by doing what she likes. 24. A) The characters. B) The readers. C) Her ideas. D) Her life experiences. 25. A) She doesn’t really know where they originated. B) She mainly drew on stories of ancient saints. C) They popped out of her childhood dreams. D) They grew out of her long hours of thinking. Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet 2 with a single line through the centre. Passage One 26. A) Monitor students’ sleep patterns. B) Help students concentrate in class. C) Record students’ weekly performance. D) Ask students to complete a sleep report. 27. A) Declining health. B) Lack of attention. C) Loss of motivation. D) Improper behavior. 28. A) They should make sure their children are always punctual for school. B) They should ensure their children grow up in a healthy environment. C) They should help their children accomplish high-quality work. D) They should see to it that their children have adequate sleep.
Passage Two

Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.

29. A) She stopped being a homemaker. B) She became a famous educator. C) She became a public figure. D) She quit driving altogether. 30. A) A motorist’s speeding. B) Her running a stop sign. C) Her lack of driving experience. D) A motorist’s failure to concentrate. 31. A) Nervous and unsure of herself. B) Calm and confident of herself. C) Courageous and forceful. D) Distracted and reluctant. 32. A) More strict training of women drivers. B) Restrictions on cell phone use while driving. C) Improved traffic conditions in cities. D) New regulations to ensure children’s safety. Passage Three Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard. 33. A) They haven’t devoted as much energy to medicine as to space travel. B) Three are too many kinds of cold viruses for them to identify. C) It is not economical to find a cure for each type of cold. D) They believe people can recover without treatment. 34. A) They reveal the seriousness of the problem. B) They indicate how fast the virus spreads. C) They tell us what kind of medicine to take. D) They show our body is fighting the virus. 35. A) It actually does more harm than good. B) It causes damage to some organs of our body. C) It works better when combined with other remedies. D) It helps us to recover much sooner. Section C

Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written. 注意:此部分试题在答题卡 2 上;请在答题卡 2 上作答。 You probably have noticed that people express similar ideas in different ways depending on the situation they are in. This is very (36) ________. All languages have two general levels of (37) ________: a formal level and an informal level. English is no (38) ________. The difference in these two levels is the situation in which you use a (39) ________ level. Formal language is the kind of language you find in textbooks, (40) ________ books and in business letters. You would also use formal English in compositions and (41) ________ that you write in school. Informal language is used in conversation with (42) ________, family members and friends, and when we write (43) ________ notes or letters to close friends. Formal language is different from informal language in several ways. First, formal language tends to be more polite. (44) ________________________________. For example, I might say to a friend or a family member “Close the door, please,” (45) ________________________________. Another difference between formal and informal language is some of the vocabulary. (46) ________________________________. Let’s say that I really like soccer. If I am talking to my friend I might say “I am just crazy about soccer!” But if I were talking to my boss, I would probably say “I really enjoy soccer.”

Part IV

Reading Comprehension (reading in depth)

(25 minutes)

Section A Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once. Questions 47 to 56 are based on the following passage. The flood of women into the job market boosted economic growth and changed U.S. society in many ways. Many in-home jobs that used to be done __47__ by women—ranging from family shopping to preparing meals to doing __48__ work—still need to be done by someone. Husbands and children now do some of these jobs, a __49__ that has changed the target market for many products. Or a working woman may face a crushing “poverty of time” and look for help elsewhere, creating opportunities for producers of frozen meals, child care centers, dry cleaners, financial services, and the like. Although there is still a big wage __50__ between men and women, the income working women __51__ gives them new independence and buying power. For example, women now __52__

about half of all cars. Not long ago, many cars dealers __53__ women shoppers by ignoring them or suggesting that they come back with their husbands. Now car companies have realized that women are __54__ customers. It’s interesting that some leading Japanese car dealers were the first to __55__ pay attention to women customers. In Japan, fewer women have jobs or buy cars—the Japanese society is still very much male-oriented. Perhaps it was the __56__ contrast with Japanese society that prompted American firms to pay more attention to women buyers. 注意:此部分试题请在答题卡 2 上作答

A) scale B) retailed C) generate D) extreme E) technically F) affordable G) situation H) really

I) potential J) gap K) voluntary L) excessive M) insulted N) purchase O) primarily http://www.TopSage.com

Section B Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. Passage One Questions 57 to 61 are based on the following passage. Reaching new peaks of popularity in North America is Iceberg Water, which is harvested from icebergs off the coast of Newfoundland, Canada. Arthur von Wiesenberger, who carries the title Water Master, is one of the few water critics in North America. As a boy, he spent time in the larger cities of Italy, France and Switzerland, where bottled water is consumed daily. Even then, he kept a water journal, noting the brands he liked best.

“My dog could tell the difference between bottled and tap water,” He says. But is plain tap water all that bad? Not at all. In fact, New York’s municipal water for more than a century was called the champagne of tap water and until recently considered among the best in the world in terms of both taste and purity. Similarly, a magazine in England found that tap water from the Thames River tasted better than several leading brands of bottled water that were 400 times more expensive. Nevertheless, soft-drink companies view bottled water as the next battle-ground for market share—this despite the fact that over 25 percent of bottled water comes from tap water: PepsiCo’s Aquafina and Coca-Cola’s Dasani are both purified tap water rather than spring water. As diners thirst for leading brands, bottlers and restaurateurs salivate (垂涎) over the profits. A restaurant’s typical mark-up on wine is 100 to 150 percent, whereas on bottled water it’s often 300 to 500 percent. But since water is much cheaper than wine, and many of the fancier brands aren’t available in stores, most diners don’t notice or care. As a result, some restaurants are turning up the pressure to sell bottled water. According to an article in The Street Journal, some of the more shameless tactics include placing attractive bottles on the table for a visual sell, listing brands on the menu without prices, and pouring bottled water without even asking the diners if they want it. Regardless of how it’s sold, the popularity of bottled water taps into our desire for better health, our wish to appear cultivated, and even a longing for lost purity. 注意:此部分试题请在答题卡 2 上作答。 57. What do we know about Iceberg Water from the passage? A) It is a kind of iced water. B) It is just plain tap water. C) It is a kind of bottled water. D) It is a kind of mineral water. 58. By saying “My dog could tell the difference between bottled and tap water” (Line 4 Para. 2), von Wiesenberger wants to convey the message that ________. A) plain tap water is certainly unfit for drinking B) bottled water is clearly superior to tap water C) bottled water often appeals more to dogs taste D) dogs can usually detect a fine difference in taste 59. The “fancier brands” (Line 3 Para. 5) refers to ________. A) tap water from the Thames River B) famous wines not sold in ordinary stores C) PepsiCo’s Aquafina and Coca-Cola’s Dasani D) expensive bottled water with impressive names

60. Why are some restaurants turning up the pressure to sell bottled water? A) Bottled water brings in huge profits. B) Competition from the wine industry is intense. C) Most diners find bottled water affordable. D) Bottled water satisfied diners’ desire to fashionable. 61. According to passage, why is bottled water so popular? A) It is much cheaper than wine. B) It is considered healthier. C) It appeals to more cultivated people. D) It is more widely promoted in the market. Passage Two As we have seen, the focus of medical care in our society has been shifting from curing disease to preventing disease—especially in terms of changing our many unhealthy behaviors, such as poor eating habits, smoking, and failure to exercise. The line of thought involved in this shift can be pursued further. Imagine a person who is about the right weight, but does not eat very nutritious (有 营养的) foods, who feels OK but exercises only occasionally, who goes to work every day, but is not an outstanding worker, who drinks a few beers at home most nights but does not drive while drunk, and who has no chest pains or abnormal blood counts, but sleeps a lot and often feels tired. This person is not ill. He may not even be at risk for any particular disease. But we can imagine that this person could be a lot healthier. The field of medicine has not traditionally distinguished between someone who is merely “not ill” and someone who is in excellent health and pays attention to the body’s special needs. Both types have simply been called “well.” In recent years, however, some health specialists have begun to apply the terms “well” and “wellness” only to those who are actively striving to maintain and improve their health. People who are well are concerned with nutrition and exercise, and they make a point of monitoring their body’s condition. Most important, perhaps, people who are well take active responsibility for all matters related to their health. Even people who have a physical disease or handicap (缺陷) may be “well,” in this new sense, if they make an effort to maintain the best possible health they can in the face of their physical limitations. “Wellness” may perhaps best be viewed not as a state that people can achieve, but as an ideal that people can strive for. People who are well are likely to be better able to resist disease and to fight disease when it strikes. And by focusing attention on healthy ways of living, the concept of wellness can have a beneficial impact on the ways in which people face the challenges of daily life. 62. Today medical care is placing more stress on ________. A) keeping people in a healthy physical condition B) monitoring patients’ body functions C) removing people’s bad living habits D) ensuring people’s psychological well-being

63. In the first paragraph, people are reminded that ________. A) good health is more than not being ill B) drinking, even if not to excess, could be harmful C) regular health checks are essential to keeping fit D) prevention is more difficult than cure 64. Traditionally, a person is considered “well” if he ________. A) does not have any unhealthy living habits B) does not have any physical handicaps C) is able to handle his daily routines D) is free from any kind of disease 65. According to the author, the true meaning of “wellness” is for people ________. A) to best satisfy their body’s special needs B) to strive to maintain the best possible health C) to meet the strictest standards of bodily health D) to keep a proper balance between work and leisure 66. According to what the author advocates, which of the following groups of people would be considered healthy? A) People who have strong muscles as well as slim figures. B) People who are not presently experiencing any symptoms of disease. C) People who try to be as possible, regardless of their limitations. D) People who can recover from illness even without seeking medical care.

Part V

Cloze

(15 minutes)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. Language is the most astonishing behavior in the animal kingdom. It is the species-typical behavior that sets humans completely __67__ from all other animals. Language is a means of communication, __68__ it is much more than that. Many animals can __69__. The dance of the honeybee communicates the location of flowers __70__ other members of the hive (蜂群). But human language permits communication about anything, __71__ things like unicorn (独角兽) that have never existed. The key __72__ in the fact that the units of meaning, words, can be __73__ together in different ways, according to __74__, to communicate different meanings. Language is the most important learning we do. Nothing __75__ humans so much as our ability to communicate abstract thoughts, __76__ about the universe, the mind, love, dreams, or

ordering a drink. It is an immensely complex __77__ that we take for granted. Indeed, we are not aware of most __78__ of our speech and understanding. Consider what happens when one person is speaking to __79__. The speaker has to translate thoughts into __80__ language. Brain imaging studies suggest that the time from thoughts to the __81__ of speech is extremely fast, only 0.04 seconds! The listener must hear the sounds to __82__ out what the speaker means. He must use the sounds of speech to __83__ the words spoken, understand the pattern of __84__ of the words (sentences), and finally __85__ the meaning. This takes somewhat longer, a minimum of about 0.5 seconds. But __86__ started, it is of course a continuous process. 67. A) apart B) off C) up D) down 68. A) so B) but C) or D) for 69. A) transfer B) transmit C) convey D) communicate 70. A) to B) from C) over D) on 71. A) only B) almost C) even D) just 72. A) stays B) situates C) hides D) lies 73. A) stuck

B) strung C) rung D) consisted 74. A) rules B) scales C) laws D) standards 75. A) combines B) contains C) defines D) declares 76. A) what B) whether C) while D) if 77. A) prospect B) progress C) process D) produce 78. A) aspects B) abstracts C) angles D) assumptions 79. A) anybody B) another C) other D) everybody 80. A) body B) gesture C) written D) spoken

81. A) growing B) fixing C) beginning D) building 82. A) put B) take C) draw D) figure 83. A) identify B) locate C) reveal D) discover 84. A) performance B) organization C) design D) layout 85. A) prescribe B) justify C) utter D) interpret 86. A) since B) after C) once D) until

Part VI

Translation

(5 minutes)

Directions: Complete the sentences by translating into English the Chinese given in brackets. Please write you translation on Answer Sheet 2. 87. Specialists in intercultural studies say that it is not easy to ________ (适应不同文化中的生 活). 88. Since my childhood I have found that ________ (没有什么比读书对我更有吸引力).

89. The victim ________ (本来会有机会活下来) if he had been taken to hospital in time. 90. Some psychologists claim that people ________ (出门在外时可能会感到孤独). 91. The nation’s population continues to rise ________ (以每年 1200 万人的速度).

17 / 32

2006 年 12 月英语四级真题答案解析
Part I Writing
范文: The approach of the Chinese Lunar New Year poses a national issue concerning the necessity of holding the CCTV Spring Festival Gala. Its established status is being challenged by a growing number of people, especially by younger generations. It is increasingly difficult to cater for all tastes. Some individuals deem that it should be canceled or replaced by other programs. These young people focus their attention on other forms of celebration instead of immersing themselves in TV. Despite that, the majority of mid-aged people and senior citizens uphold the importance of the traditional performance. The most striking feature of this gala is its traditionally close link with ordinary people’s lives. Most of people view this gala as an annual staple on the traditional Chinese Spring Festival Eve. They all have a restless night and glue their eyes on the television. I am not supportive of the view that the grand gala should be abandoned. Undoubtedly, it plays a vital role in the celebration of Chinese New Year. To increase its appeal and meet young adults’ need, the upcoming performance should invite some big names including super stars from Hong Kong and Taiwan. We are all eagerly anticipating this unforgettable evening show.

Part II

Reading Comprehension(Skimming and Scanning)

1. N)。由题干 energy crisis in America 定位到首段首句 There’s an energy crisis in America, and it has nothing to do with fossil fuels.(美国的能源危机与燃料是无关的),题干与之相悖。 2. N)。由题干 physical energy 定位到首段第五句:“我们大多数人所缺乏的并不是体力”,题干 意思“现在人们往往缺乏体力”与之相悖。 3. Y)。由题干 Laura Hillenbrand 定位到第三段第三句,此处介绍了 Laura Hillenbrand 的情况: 虽然体力较弱,但强烈的写作欲望帮助她完成了畅销书 Seabiscuit,该段末句指出“是精力帮 助她走向成功”,题干意思与之一致。 4. N)。由题干 genetically 定位到第四段首句后半部分的 genes,此处指出“精力是无限的,与基 因和成长无关”,题干意思“作者认为精力是遗传的、由基因决定的”与之相悖。 5. Y)。由题干 small changes 定位到第一个建议 Do something new, new 即意味着 change。在这 一建议中作者以 Maura 为例,总结出 small things add to your emotional energy(末段末句),题 干意思“生活中即使是很小的变化也会增加人们的精力”与之一致。

18 / 32

6. Y)。由题干 Ivy 定位到第二个建议下第二段最后两句 She started a program ...poor children. In the process, Ivy filled her life with meaning. 题干“通过开始一项帮助贫困儿童的活动,Ivy 让 生活充满了意义”与之一致。 7. NG)。由题干 real-estate broker 定位到第三个建议下首段第三句,此处指出“我认识的一位房 产经纪人喜欢在想象中装修她给客户展示的房子, 这样使她一直觉得这份工作很有意思”, 这 里并没有提到题干命题“作者认识的这位房产经纪人对室内装修很有天赋”。 8. move forward 由题干 holding on to sad memories of the past 定位到第四个建议下末句 Holding on to the memory only allows the damage to continue into the present.(沉迷于过去只会让伤害持续 到现在。)由此句意思可归纳出答案 move forward。 9. looking back 由题干 decision making 定位到第五个建议下末句 Quit thinking that you have to make the right decision; instead, make a choice and don’t look back.(丢掉必须做出正确决定的想 法;做出选择,不回头看。)由此可知答案。 10. the more you get back 由题干 the more you give 定位到第六个建议下首段前两句...the more you give, the more you get back. This is the difference between emotional and physical energy. 由此 可知答案。 译文 精力充沛的六个秘诀 美国发生了能源危机, 但这和矿物能源并没有任何关系。 我们中的绝大部分人一早起来 就已经感觉到筋疲力尽了。人们说:“我就是没办法开始。”但是我们大部分人缺乏的比不是 身体上的能量。当然,如果这样,我们仅仅需要的是多睡一会儿和一个合理的饮食习惯。但 是实际上,人们比历史上的任何时候都更健康。我几乎何以保证,如果你需要更多的能量, 那问题并不在于你的身体。 你所寻求的并不是身体上的能量,而是心理上的能量。虽然这样说很可悲,生活有时候 就是设计好了来耗尽我们的能量。我们工作得异常努力。我们有很多家庭责任。我们遭遇 紧急情况和个人危机。 难怪我们那么多人忍受着心理疲劳, 这是一种心理能量的彻底枯竭。 然而我们都认识这样的一些人,不管在生活中遇到怎样不愉快的情况,他们总是兴高 采烈的。甚至当我还是孩子的时候,我就观察到一些贫穷,残疾或是病痛缠身的人,他们 总是乐观地并且精力旺盛地对待生活。就比如说 Laura Hillenbrand,她克服了极其虚弱的 身体条件而写出了畅销书《奔腾年代》 。Hillenbrand 几乎没有足够的能量将自己拖出床榻 开始写作,但是正是有了一个她想和大家分享的故事而使得她充满能量。所以是心理上的

19 / 32

能量帮助她走向成功。 身体上的能量是有限的,并且随着年龄的增长而逐渐减弱。与此不同,心理上的能量 是无限的,并且与基因和教养没有任何关系。那么怎样得到它呢?你不能简单的告诉自己 变得积极一点,你必须采取行动。下面就是六个有效的实践战略。 1. 尝试新鲜事物。 我们生活当中很少有新鲜事情发生。这种相同性对我们的心理能量影响虽然很缓慢, 但是却是巨大的:就像是一个正在慢慢漏气的轮胎。起初你并没有注意到,但是最终你会 得到一个扁了的轮胎。是否堵住这个漏洞取决于你——即使总是有很多理由让你墨守成规 地坚守枯燥无味的生活方式。这就是一年前,36 岁的女招待员 Maura 的生活状态。 幸运的是,Maura 有一条救生索—一群固定见面讨论各自生活的女性朋友。她们生动 的讨论促使 Maura 做出了一些虽然很小,但是却转变了生活方式的改变。她参见了邻镇的 健身房。她通过剪短发型和换上一件新的黑色 T 恤改变了自己的外在形象。最终,Maura 鼓起勇气辞去工作并开始自己创业。 这就是挑战:如果有些你平时不会做的事情,就去尝试一下。试着品尝你从未吃过的 菜肴。试着倾听你从未听过的音乐。你会发现这些小事情使你充满精神力量。 2. 重新发掘生活的意义。 我的许多病人告诉我他们的生活曾经是充满意义的, 但是这样一路走下去, 很多事情变 得陈腐不堪。 解决这种意义缺失问题的第一步就是想出你究竟在乎什么,然后再根据这个做点什么。 有一个案例是关于 57 岁的 Ivy 的,她是银行投资方面的先锋人物。“我错误的认为我所赚的 钱能有一些意义,”她说。“但是我感到很茫然,就像是一个 22 岁的年轻人不知道如何生活 那样。”Ivy 的问题解决方案是什么呢?她展开了一个项目,向华尔街展示了如何向贫穷儿 童捐献时间和金钱。在这个过程中,Ivy 的生活开始充满了意义。 3. 让自己处于快乐的状态。 严格地说, 我们绝大部分成年人都丧失了快乐的权利。 虽然那些能量充沛的人们有着和 余下的我们一样的日常工作, 但是他们却试图在任何情况中都能找到一些有趣的东西。 我们 认识的一个房地产经纪人靠着想象重新装修她卖给顾客的房子来使自己保持愉悦的状态。 “我喜欢想象一间即使是破烂不堪的房子在细心照料下能发生的变化,”她说。“这是一个挑 战——最意外的收获往往能带来最大的快乐。” 当然我们对快乐的定义各不相同,但是我们可以保证:只要你让生活有一丝的快乐,你

20 / 32

的年能量就会增加得很快。 4. 跟负罪感和悔恨告别。 每个人的过去都充满了悔恨,它们仍然使我们感到痛苦。但是从心理能量的角度来说, 这些无生命的负担正阻碍着我们的前进。 虽然我们不能靠主观意识摆脱它们, 但是我建议你 这样提示自己:这些都是发生在过去的事情,而且没有任何事情可以改变它们。坚守着过去 的记忆只能让伤害继续延续到现在。 5.下定决心。 假如说你正在考虑是否剪断头发。看起来会时髦吗?--或是太极端了?你没完没了的考 虑着。让一个决定一直萦绕在脑海中是一个巨大的能量消耗。每当你犹豫不决时,你强迫自 己做出选择。不要去想你必须做出正确决定,而是选择一下,而且不要回头看。 6.先给予再收获。 情感能量有一种神奇的特性 你给予的越多,收获的越多。这就是感情能量和身体能量的 不同之处。 对于后者, 你必须先得到然后才能给予。 然而对于前者, 你是通过给予而得到的。 开始问候你遇到的每一个。 “你还好吗?”就好像你真的很想知道, 然后倾听别人的回答。 做一个善于倾听的人。 我们中的大部分人也需要多微笑, 如果你每天早上第一件事不是对你 所爱的人微笑,那么你实际上就是在弱化你们的关系。最后,帮助别人——并且实际的具体 的帮助,给你爱的人按摩,或者为她做饭。然后,将这些行为延伸到工作中。如果你的目的 是对他有帮助而不仅仅是有效率,试着问自己应该做什么。 毕竟,如果善恶终有报是真的,那么为什么不让自己周围存在的都是美好的事情呢?

Part III Listing Comprehension
11.[B] [解析]男士说圣诞节要到了,他要给妇朋友买份礼物,问女士有何建议,女士要求男士先把他 女朋友 的有关情况介绍一下,而且问他打算买多少钱的礼物,即“预算”是多少。关键是听到 女士的话,所以答案为 B. 12.[C] [解析]男士提出话题 dessert ,说自己要 apple pie and ice cream. 问女士要什么。女士先是说 chocolate cake 不错,但接着马上用 but 否认了这一想法,因为她要注意减肥,所以答案 C。 13. [A][解析]又是一个 but 题。女士对男士说他去了那么多国家,一定能够讲好几种语言。男 士 先用了一个 wish 所体现的虚拟语气表达了委婉的否认,接着用 but 表明他只会讲日语和 英语,而且从 of course English 可以判断出,他只会讲一种外语,即日语,所以答案为 A。 14. [C] [解析]男士说 Professor Smith 叫他下课后去他办公室,这样的话他 10 点钟就到不了酒吧了。女 士说那么他们要一个小时后才能在图书馆碰面了。委明显,男士要先去见 Professor Smith。答 案 C.

21 / 32

15. [D] [解析]本题关键是听到女士的回答“留张便条,我会给她” ,即选项 D 的意思。故答案。 16. [B] [解析]推断题。本题答案比较隐晦,需要从字里行间去把握女士说的有关 John 的情况,有一定 难度,答案为 B . 17. [D] [解析]推断题。本题关键蜗牛到女士 的回答“在剧院门口买票要更贵” ,那么可推断出她的意 思是说最好提前买票,由此可选出正确答案 D. 18. [A] [解析] 本题主要是考察考生对于长句的听力理解能力,女士的回答中包含一个含有 because 引 导的原因状语从句和一个定语从句的长句,听懂此句是答对题的关键。司机撞上树是因为不想 撞到箱子,但结果虽避开了箱子却撞上了树。答案为 A。 19. [D] [解析]预读选项可知本题询问女士去 Quebec 的目的,一般来说对话开头就会交待。女士开门见 山,主动说出了去 Quebec 的目的是参加婚礼,所以答案为 D 20. [C] [解析]对话当中的男士说了一句“那么你最好在去之前练习一下你的法语” ,女士随即说“Good advice”, 可见答案为 C. 21. [B] [解析]对话结尾部分提到了 Quebec City ,说“许多古老的建筑物得到了很好的恢复,其中一 些建于 17 和 18 世纪” ,由此可见答案为 B. 22. [A] [解析]从对话开始部分 Miss Rowling 的回答“我 6 岁完成了我的第一部小说,是关于一个小动 物的” ,可以答案为 A。 23. [D] [解析]此题难度稍微偏大,主要还是依据 Miss Rowling 的回答: “如果有人问我如何取得快乐, 第一步是要稿清楚你最喜爱做什么,第二是要找到赞助你的人,我能够通过写作来谋生,我认 为自己真的很幸运” ,即可选出正确答案 D.本题要在听懂这几句话的基础上,才可以做出正确 选择。 24. [B] [解析] 对话中 Miss Rowling 提到说“先出现的是一些想法,因此下一步我要写什么内容得看 我想到了什么。 ”由此可见,答案为 B。 25. [A] [解析] 对话中 Miss Rowling 对这一问题的回答非常清楚;“我也不知道这些想法从哪里来的。 ” 所以本题应该较容易做出正确选择。 26. [C] [解析]文中说“在研究中,老师们在完成每周的学生表现报告时并没有被告知学生们的睡眠数 量是多少” ,即表明答案为 C. 27. [B] [解析]文章提到,睡眠不足使学生学困难(记忆旧材料、学习新知识、完成高质量作业等都有 困难, ) ,注意力难以集中,所以答案为 B 28. [D] [解析] 文章结尾提到了“对于父母来说,所传达的信息很简单,即让孩子按时就寝与让孩子按 时上学同样重要” ,这与选项 D 意思相同,所以 D 正确。

22 / 32

29. [C] [解析]文章开头就提到了主人公的生活中发生的巨大变化: “Patricia Pania 从来就没想过要成为 公众人物,她只想做个母亲和家庭主妇。但是,当一个司机因为开车打手机而撞到她的气车的 时候,她的生活从此彻底改变了。 ”由此,说明她成为了公众人物,答案为 C. 30. [D] [解析]同上题,文章开头部分提到“一个司机因为开车打手机而撞到她的汽车” ,说明是要手机 分散了司机的注意力才导致这起惨剧,由此乍出,答案为 D. 31. [A] [解析]文中明确提到, “在第一次演讲时,Pania 颤抖着开始,可以看出在发抖,她的声音微弱 而不自信” ,由此可见,答案为 A. 32. [B] [解析]文章最后一句提到“她发起的运动增强了公众对于这个问题的意识,促使 300 多个城市 和好几个州考虑开车时限制司机“,而且文章另一处也提到“ 为争取立法限制司机开车时使 用手机而战” ,可以看出,答案为 B. 33. [B] [解析]文章开头部分就提到了原因,即感冒病毒有成百上千个种类,你根本就不知道你得的是 哪 一种,因此并不是每一种病毒都 有相应的治疗方法。答案为 B. 34. [D] [解析]原文用了很大篇幅列举了感冒的各种症状,并说明之所以出现这些症状是因为我们的身 体在和病毒做斗争,试图消灭病毒,去除感冒。答案为 D. 35. [A] [解析]文章结尾部分提到,一些科学家说感冒时吃药其实对身体有害,据此答案为 A. 36. [natural] [解析]此处需要一个形容词,对上一句的意思进行评价性的描述。注意名词 nature 与形容词 natural 发音和拼写的不同。 37. [usage] [解析]此外需要一个名词作介词 of 的宾语。注意此词的拼写,要把 use 词尾的字母 e 去掉再 加 age 。此外,意思上也要注意两者的区别,use “使用”, usage“用法” 。 38. [exception] [解析]此处需要一个名词,由前面的形容词 no 修饰,正好构成一个固定搭配 no exception , 意为“不例外” 。 39. [particular] [解析]此处需要一个形容词,用来修饰其后的名词 level。此词为四级高频词。 40. [reference] [解析]此处需要一个名词,来界定 books 的范围,并与前后的 textbooks 和 business letters 形成 并列结构。reference books 意为“参考书” 。注意该词的结尾是 ence,不是 ance。 41. [essays] [解析] and 连接并列结构,所以此处需要一个复数名词,而且意思上也和 composition“作文” 属于同一范畴。一定不要忽略词尾 的 s。 42. [colleagues] [解析]同上题, and 连接并列结构,所以此处需要一个复数名词而且意思上也和 family members 及 friends 属于同一范畴。一定注意此词的拼写,且不能忽略词尾的 s。 43. [personal] [解析]此处需要一个形容词,修饰后面的名词。此词较简单。

23 / 32

44. What we may find interesting is that it usually takes more words to be polite [解析] [听音关键]listening , take more words ,polite [答案重构]We may find it interesting that to be polite usually needs more words 45. but to a stranger, I probably would say "would you mind closing the door?" [解析] [听音关键] but stranger mind closing the door [答案重构] but to a stranger, I might say "would you please close the door?" 46. There are bound to be some words and phrases that belong in formal language and others that are informal. [解析] [听音关键] bound some words and phrases belong formal language informal. [答案重构] There are must be some words and phrases that are formal language and others that are informal.

Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth )
Section A
47. O 空格所在定语从句结构完整, 由此判断此处缺副词。 在给定的三个副词中选择●primarily 主要地 48. K 插入语, 意在说明居家工作的范围, 从家庭采购, 准备三餐到社区内的志愿性工作都有。 选●voluntary 自愿的,自发的。 49. G “丈夫和孩子现在做着部分以往主要由主妇们做的居家工作,这种情况改变了许多产品 位置,形式。

的目标客户”,因此选●situation 50. J ●a big gap 很大差距 51. C

generate, 所在定于从句修饰 income. “女性工作所创造的经济收入仍然给她们带来独立

意识和购买力。” 52. N 语法分析应填动词原形,选●purchase 购买。 53. M 此处缺谓语动词。句首 not long ago 表明应为动词过去式。选●insulted 侮辱,对某人 不敬。 54. I 潜在客户 ●potential customers

55. H ●位于不定式 to 与动词词组 pay attention 之间,填副词,选 really。“一些主要的日本汽 车经销商最早真正关注女性客户。” 56. D 此句提到日本仍然是以男性主导的社会,纵观全文来看,美日形成了鲜明的对照。选● extreme 极端的,非同寻常的。

Section B
Passage 1 文章大意: 本文通过对 Iceberg Water 受欢迎情况的介绍, 说明瓶装水比普通自来

24 / 32

水更受欢迎的原因,一方面在于很多人认为瓶装水要比自来水健康,另一方面饭店为了获 取更多的利润,想方设法向顾客兜售瓶装水。总而言之,瓶装水的流行时源于人们对健康 的追求。

57. C) 本文首先以 Iceberg Water 为例,介绍为什么瓶装水(bottled water)比自来水更受欢迎,第 一段提到了,Iceberg Water, 取自加拿大 Newfoundland 海域的 icebergs。纵览全文可知 Iceberg Water 实际上是瓶装水的代表。 58. B) 首段提到 Iceberg Water 风靡一时;第二段引用“My dog could tell the difference between bottled and tap water,”说他的狗也能够区分瓶装水与自来水,紧接着在第三段首句提出疑问:自 来水果真那么差吗?由此可推断引用这句话的目的是为了说明 Arthur 认为瓶装水明显要比自来 水好的多。

59.D) 由题干 fancier brands 定位到第五段末句, 是指一个瓶装水的品牌, 本段首句说 diners thirst for leading brands(用餐者渴望消费顶级名牌),fancier brands 正与之对应。 60. A) 第六段第一句,As a result, some restaurants are turning up the pressure to sell bottled water. “结果,有些餐馆正在加大销售瓶装水的力度。”从第 5 段也可看出答案,饭店加大销售力度, 主要原因在于卖瓶装水利润更高。 61. B) 最后一段提到“the popularity of bottled water taps into our desire for better health, our wish to appear cultivated, and even a longing for lost purity.”对瓶装水的消费可以满足我们对健康、 修养 和已经逝去的纯洁的渴望。因此,它的流行主要是对健康有益。 Passage 2 文章大意: 本文阐述了医疗从治疗到预防的转变,主要论述了人们在观念上对“健康” 的转变。第一段开头介绍了当今社会人们医疗观念的转变,并说明了一个人在饮食习惯,吸烟, 缺乏运动等方面的不良习惯。第二段开头则指出传统观念未对 not ill( 不得病 ) 和 excellent health(身体极佳)进行区分,都称为健康(well),那么读到这里,显然可以判断第一段描述的是 not ill 这一概念。此后提出一种观点,即只有那些积极努力保持和改善健康状态的人(who are actively striving to maintain and improve their health)才可称是“健康的”(well)或达到了“健康状 态”(wellness)。 62.C)第一段今天的 medical care 所关注的不是 curing disease, 而是 preventing disease—especially in terms of changing our many unhealthy behaviors, such as poor eating habits, smoking, and failure

25 / 32

to exercise.如不良的饮食习惯,吸烟,缺乏运动等方面。由此可知保健的重点在改变我们不健 康的行为上。 63. A)第一段最后一句 This person is not ill. He may not even be at risk for any particular disease. But we can imagine that this person could be a lot healthier.可知健康不仅仅指不生病。 64. D)第二段首句,一个人的健康,既指 someone who is merely “not ill”,也指 someone who is in excellent health,但传统的医学并没有把两者区分开。 65. B)第二段倒数第三句“Wellness”may perhaps best be viewed not as a state that people can achieve, but as an ideal that people can strive for.健康可以不能被看做是人们所能达到的一种状 态,而是人们应追求的一种理想。 66. C)第二段中提到,Even people who have a physical disease or handicap (缺陷) may be “well,” 即使是身体上有缺陷的人也可以是健康的,if they make an effort to maintain the best possible health they can in the face of their physical limitations. 只要他们在面对自身缺陷时努力保持健康 的最佳状态。C 选项与文章表达的意义相同。

Part V Cloze
67. A 68. B 69. D A 75. C 76. B 77. C 78. A 79. B B 85. D 86. C 70. A 80. D 71. C 81. C 72. D 82. D 73. B 83. A 74. 84.

67. A) apart

B) off

C) up

D) down

解析: ●动词搭配题。 此句强调是语言将人类和其它动物完全区分开, 因此选用 apart, set ...apart from...意思是“将……与……区分开”。 68. A) so B) but C) or D) for

解析:语境题。根据●much more than 可知空格需要填一个表示转折的连词,因此答案为 but。 69. A) transfer B) transmit C) convey D) communicate

解析:语境题。结合下文“The dance of the honeybee communicates...”可知,此空强调动物也能交 流。 70. A) to B) from C) over D) on 解析:●动词搭配题。Communicate to... 传递...给...;这里是指蜜蜂通过舞蹈把鲜花的位置告知给 别的蜜蜂,表示传送方向的介词应用 to。

26 / 32

71. A) only B) almost C) even D) just 解析:语境题。根据 anything 词义判断,空格后是极端的例子,可以推断此处提出人类,是想 强调人类交流话题的广泛性,因此答案为 C。就连像独角兽这样根本不存在的事物人类也可以 进行交流。 72. A) stays B) situates C) hides D) lies 解析:●固定搭配题。lie in 可理解为“关键在于”。Stay in 呆在...地方;be situated in...坐落于... 73. A) stuck B) strung C) rung D) consisted

解析:语境题。结合上文可判断此空应填表示“组合”“连在一起”意思的词。于是可排除 A、C 两项。 另 consist 与 of 连用才表示“由……组成”, 故也可排除, 因此答案为●strung (原形为 string) , 意为“排成一列”。 74. A) rules B) scales C) laws D) standards

解析:语境题。联系上下文可判断这里是指语法规则,因此答案为 rules。 75. A) combines B) contains C) defines D) declares 解析:语境题。combine“使结合”;contain“包含”;define“定义”;declare“宣称”,结合题干和选 项分析可知,●define 为最佳答案,给...下定义。 76. A) what B) whether C) while D) if 解析:语境题。结合上下文,可推知此空所填词与 or 连系在一起为“无论...还是...”的意思。if 在标准书面语中,只表示“如果”,因此答案为 B。 77. A) prospect B) progress C) process D) produce 解析:●语境题。prospect“前途,景色”;progress“前进,发展”;process“过程”;produce“生产”, 结合题干可判断,C 为最佳答案。 78. A) aspects B) abstracts C) angles D) assumptions 解析:●语境题。aspect“方面”;abstract“摘要”;angle“角”;assumption“假设”,结合题干可推知, 答案为 A,与 speech and understanding 搭配,在文中表示“交际过程的不同阶段或方面”。 79. A) anybody B) another C) other D) everybody 解析:固定搭配题。此题选用 another,与前文的代词 one 搭配。“一个人与另一个人说话”。 80. A) body B) gesture C) written D) spoken 解析:●惯用搭配题。从上下文可以看出,所描述的是语言交流,spoken 意为“口头说的", 为正 确答案。 81. A) growing B) fixing C) beginning D) building

27 / 32

解析:语境题。结合语境,题干想表达的意思是从思想到语言的形成这一过程极为迅速,纵观 选项,唯有 D 项●building 符合题意,意为“建造,组建”。 82. A) put B) take C) draw D) figure 解析:●动词搭配题。put out“放出,生产”;take out“拿出”;draw out“抽出,拉长”;figure out“领 会,弄明白”。结合文意,此题答案应为 D。 83. A) identify B) locate C) reveal D) discover

解析: ●语境题。 该句是说听者利用听到的声音辨别说话人说的是哪个词, 因此答案为 A。 locate 意为“确定...的位置”;reveal 意为“揭示”,discover 意为“发现”。 84. A) performance B) organization C) design D) layout

解析:●语境题。根据 words(sentence)判断,此空格要填的词为“组织(即遣词造句)”,因此答 案为 B organization, “组织,编排”。performance “表现,性能”;design“设计”;layout“布置, 布局”。 85. A) prescribe B) justify C) utter D) interpret

解析:●语境题。interpret 有“理解”之意,联系上下文,此空应选 D。prescribe “开处方”,justify “证明...有道理”, utter“说出”。 86. A) since B) after C) once D) until 解析:●语境题。文章是想说“(交际过程)一旦开始,就连续不断。”因此选用连词 once。

Part VI Translation
87. adapt to lives in different cultures/adapt (oneself) to living in different cultures 88. nothing is more attractive/appealing to me than reading 89. would have/stand a chance to survive 90. may feel lonely when they are away from home 91. at a speed of 12 million people per year

2006 年 12 月英语四级真题听力原文
Section B 11. M: Christmas is around the corner. And I’m looking for a gift for my girlfriend. Any suggestions? W: Well you have to tell me something about your girlfriend first. Also, what’s your budget? Q: What does the woman want the man to do? 12. M: What would you like for dessert? I think I’ll have apple pie and ice cream. W: The chocolate cake looks great, but I have to watch my weight. You go ahead and get yours. Q: What would the woman most probably do? 13. W: Having visited so many countries, you must be able to speak several different languages. M: I wish I could. But Japanese and, of course English are the only languages I can speak. Q: What do we learn from the conversation? 14. M: Professor Smith asked me to go to his office after class. So it’s impossible for me to make it to the bar at ten. W: Then it seems that we’ll have to meet an hour later at the library. Q: What will the man do first after class? 15. M: It’s already 11 now. Do you mean I ought to wait until Mr. Bloom comes back from the class? W: Not really. You can just leave a note. I’ll give it to her later. Q: What does the woman mean? 16. M: How is John now? Is he feeling any better? W: Not yet. It still seems impossible to make him smile. Talking to him is really difficult and he gets upset easily over little things. Q: What do we learn about John from the conversation? 17. M: Do we have to get the opera tickets in advance? W: Certainly. Tickets at the door are usually sold at a higher price. Q: What does the woman imply? 18. M: The taxi driver must have been speeding. W: Well, not really. He crashed into the tree because he was trying not to hit a box that had fallen off the truck ahead of him. Q: What do we learn about the taxi driver? Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.

W: Hey, Bob, guess what? I’m going to visit Quebec next summer. I’m invited to go to a friend’s wedding. But while I’m there I’d also like to do some sightseeing. M: That’s nice, Shelly. But do you mean the province of Quebec, or Quebec City? W: I mean the province. My friend’s wedding is in Montreal. I’m going there first. I’ll stay for five days. Is Montreal the capital city of the province? M: Well, Many people think so because it’s the biggest city. But it’s not the capital. Quebec City is. But Montreal is great. The Saint Royal River runs right through the middle of the city. It’s beautiful in summer. W: Wow, and do you think I can get by in English? My French is OK, but not that good. I know most people there speak French, but can I also use English? M: Well, People speak both French and English there. But you’ll hear French most of the time. And all the street signs are in French. In fact, Montreal is the third largest French speaking city in the world. So you’d better practice your French before you go. W: Good advice. What about Quebec City? I’ll visit a friend from college who lives there now. What’s it like? M: It’s a beautiful city, very old. Many old buildings have been nicely restored. Some of them were built in the 17th or 18th centuries. You’ll love there. W: Fantastic. I can’t wait to go. 19. What’s the woman’s main purpose of visiting Quebec? 20. What does the man advise the woman to do before the trip? 21. What does the man say about the Quebec City? Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard. M: Hi, Miss Rowling, how old were you when you started to write? And what was your first book? W: I wrote my first Finnish (finished) story when I was about six. It was about a small animal, a rabbit, I mean. And I’ve been writing ever since? M: Why did you choose to be an author? W: If someone asked me how to achieve happiness. Step One would be finding out what you love doing most. Step two would be finding someone to pay you to do this. I consider myself very lucky indeed to be able to support myself by writing M: Do you have any plans to write books for adults? W: My first two novels were for adults. I suppose I might write another one. But I never really imagine a target audience when I’m writing. The ideas come first. So it really depends on the ideas that grasp me next. M: where did the ideas for the “Harry Potter” books come from? W: I’ve no ideas where the ideas came from. And I hope I’ll never find out. It would spoil my excitement if it turned out I just have a funny wrinkle on the surface of my brain, which makes me

think about the invisible train platform. M: How did you come up with the names of your characters? W: I invented some of them. But I also collected strange names. I’ve got one from ancient saints, maps, dictionaries, plants, war memoirs and people I met. M: Oh, you are really resourceful. 22. What do we learn from the conversation about Miss Rowling’s first book? 23. Why does Miss Rowling consider her so very lucky? 24. What dictates Miss Rowling’s writing? 25. According to Miss Rowling where did she get the ideas for the Harry Porter books? Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
Passage One

Reducing the amount of sleep students get at night has a direct impact on their performance at school during the day. According to classroom teachers, elementary and middle school students who stay up late exhibit more learning and attention problems. This has been shown by Brown Medical School and Bradley Hospital research. In the study, teachers were not told the amount of sleep students received when completing weekly performance reports, yet they rated the students who had received eight hours or less as having the most trouble recalling all the material, learning new lessons and completing high-quality work. Teachers also reported that these students had more difficulty paying attention. The experiment is the first to ask teachers to report on the effects of sleep deficiency in children. Just staying up late can cause increased academic difficulty and attention problems for otherwise healthy, well-functioning kids, said Garharn Forlone, the study’s lead author. So the results provide professionals and parents with a clear message: when a child is having learning and attention problems, the issue of sleep has to be taken into consideration. “If we don’t ask about sleep, and try to improve sleep patterns in kids’ struggling academically, then we aren’t doing our job”, Forlone said. For parents, he said, the message is simple, “getting kids to bed on time is as important as getting them to school on time”. 26. What were teachers told to do in the experiment? 27. According to the experiment, what problem can insufficient sleep cause in students? 28. What message did the researcher intend to convey to parents?

Passage Two

Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard. Patricia Pania never wanted to be a public figure. All she wanted to be was a mother and home-maker. But her life was turned upside down when a motorist, distracted by his cell phone, ran a stop sign and crashed into the side of her car. The impact killed her 2-year-old daughter. Four months later, Pania reluctantly but courageously decided to try to educate the public and to fight for laws to ban drivers from using cell phones while a car is moving. She wanted to save other children from what happened to her daughter. In her first speech, Pania got off to a shaky start. She was visibly trembling and her voice was soft and uncertain. But as she got into her speech, a dramatic transformation took place. She stopped shaking and spoke with a strong voice. For the rest of her talk, she was a forceful and compelling speaker. She wanted everyone in the audience to know what she knew without having to learn it from a personal tragedy. Many in the audience were moved to tears and to action. In subsequent presentations, Pania gained reputation as a highly effective speaker. Her appearance on a talk show was broadcast three times, transmitting her message to over 40 million people. Her campaign increased public awareness of the problem, and prompted over 300 cities and several states to consider restrictions on cell phone use. 29. What was the significant change in Patricia Pania’s life? 30. What had led to Pania’s personal tragedy? 31. How did Pania feel when she began her first speech? 32. What could be expected as a result of Pania’s efforts?
Passage Three

Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard. Many people catch a cold in the spring time or fall. It makes us wonder if scientists can send a man to the moon. Why can’t they find a cure for the common cold? The answer is easy. There’re actually hundreds of kinds of cold viruses out there. You never know which one you will get, so there isn’t a cure for each one. When a virus attacks your body, your body works hard to get rid of it. Blood rushes to your nose and causes a blockade in it. You feel terrible because you can’t breathe well, but your body is actually eating the virus. Your temperature rises and you get a fever, but the heat of your body is killing the virus. You also have a running nose to stop the virus from getting into your cells. You may feel miserable, but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold. Different people have different remedies for colds. In the United States and some other countries, for example, people might eat chicken soup to feel better. Some people take hot bath and drink warm liquids. Other people take medicines to relieve various symptoms of colds. There was one interesting thing to note. Some scientists say taking medicines when you have a cold is actually bad for you. The virus stays in you longer, because your body doesn’t develop a way to fight it and kill it. 33. According to the passage, why haven’t scientists found a cure for the common cold? 34. What does the speaker say about the symptoms of the common cold?

35. What do some scientists say about taking medicines for the common cold, according to the passage?


推荐相关:

2006年12月英语四级真题及答案解析(标准完整版).doc

2006年12月英语四级真题及答案解析(标准完整版) - 2006 年 12 月


2006年12月英语四级真题及答案解析(标准完整版).pdf

2006年12月英语四级真题及答案解析(标准完整版) 隐藏>> 分享


2006年12月英语四级真题及答案.doc

给力版尽在somoro2006 年 12 月英语四级真题 Part I Writ


2006年12月大学英语四级真题(附答案解析).doc

2006 年 12 月四级真题大学英语四级考试( 2006 年 12 月大学英语四级考试(A 卷)试题及答案 Part I Writing (30 minutes) Direction: 许多人喜欢在除夕夜观...


06年12月大学英语四级真题及答案全解析.doc

06年12月大学英语四级真题及答案解析 - 2006 年 12 月 23 日四级考试真题(最新整理版) Part III Listing Comprehension 11.[B] [解析]男士...


2006年12月英语六级真题及答案解析_新题型(标准完整版).doc

2006年12月英语六级真题及答案解析_新题型(标准完整版)。最标准的排版,最完整的...2009年12月英语四级真题... 2009年12月英语六级真题... 2010年6月英语六级真...


2006年6月英语四级真题(新题型)及答案解析(完整版)_图文.doc

2006年6月英语四级真题(新题型)及答案解析(完整版) - 2006 年 6


2011年12月英语四级真题及答案解析完整版.doc

2011年12月英语四级真题及答案解析完整版_英语考试_外语学习_教育专区。2011 年 12 月英语四级真题及答案解析完整版 Part I Writing 【标准版】Nothing Succeeds ...


2010年12月大学英语四级试卷及完整版标准答案_图文.doc

2010年12月大学英语四级试卷及完整版标准答案 - 2010 年 12 月大学英语四级考试今天已落下帷幕,搜索、综合各大网站的有关本次考试的答案和解析,发布 2010 年 ...


2006年12月大学英语四级考试听力真题及答案.doc

2006年12月大学英语四级考试听力真题及答案_英语考试_外语学习_教育专区。2006 年 12 月大学英语四级考试听力真题及答案 Part III Listing Comprehension (35 minutes...


2012年12月英语四级真题及答案解析完整版.doc

2012年12月英语四级真题及答案解析完整版_英语考试_外语学习_教育专区。2012 年12 月英语四级真题及答案解析完整版 Part I Writing 【标准版】Nothing Succeeds ...


2011年12月英语四级真题及答案解析完整版.doc

2011 年12 月英语四级真题及答案解析完整版 Writing【标准版】 Part I Writing【标准版】Nothing Succeeds Without a Strong Will Nothing runs smoothly in our li...


2011年6月与12月英语四级真题及答案解析完整版.doc

2011年6月与12月英语四级真题及答案解析完整版 - 2011 年12 月英语四级真题及答案解析完整版 Part I Writing 【标准版】Nothing Succeeds Without...


2011年12月英语四级真题及答案解析.doc

2011年12月英语四级真题及答案解析 - 2011 年12 月英语四级真题及答案解析完整版 Part I Writing 【标准版】Nothing Succeeds Without a Str...


2016年12月英语四级真题及答案解析(卷二).doc

2016年12月英语四级真题及答案解析(卷二) - 2016 年 12 月英语四


英语四级真题及答案(2011年12月)最新最牛解析.doc

http://url.cn/0UvnoR 2011 年 12 月英语四级真题及答案 Part I Writing 【标准版】Nothing Succeeds Without a Strong Will 标准版】 Nothing runs smoothly ...


2017年12月大学英语四级真题及答案解析(全三套).doc

2017年12月大学英语四级真题及答案解析(全三套) - 2017 年 12 月大学英语四级真题及答案解析(全三套) 四级听力第一套: News Report 1 A 9-year-old ...


2011年12月英语四级真题及答案解析完整版.doc

2011年12月英语四级真题及答案解析完整版 - 2011 年12 月英语四级真题及答案解析完整版 Part I Writing 【标准版】Nothing Succeeds Without a ...


2013年12月英语四级真题答案及解析完整版.doc

2013年12月英语四级真题答案及解析完整版 - 2013 年 12 月英语四级真题答案及解析(完整版) 作文部分: 范文一: The modern technology has greatly...


2006年12月四级详解.doc

2006年12月四级详解_英语考试_外语学习_教育专区。...答案 C. 15. [D] [解析]本题关键是听到女士的...从句一个定语从句的长句, 听懂此句是答对题的...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 酷我资料网 koorio.com
copyright ©right 2014-2019。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com