武汉市部分重点中学 2012-2013 学年度上学期期中考试 高一英语试卷
21. There always lies a debate on whether a city should try to protect its old, historic buildings or
_____ them and replace them with modern buildings.
考点：本题考查动词意义的辨析。A. recover 恢复，复原； B. rescue 拯救；C. destroy 毁
坏； D. transport 运输。
22. More than too often these so-called "problem student" tend to _____the misunderstandings
over violence, or choose to hide their emotions, which always lead to more serious
考点：本题考查动词意义以及与介词的搭配的辨析。A. suffer from 遭受···；B. settle 解决、 居住； C. recognize 认出、识别； D. express over 以···来表达
23. In the job interview, you have as much right to be _____ about your future work as the job
interviewer has about your ability to do the job.
A. concerned 答案：A
考点：本题考查动词意义的辨析。A. concerned 关心； B. curious 好奇； C. worried 担心； D. crazy 疯狂 难度：A
24. Some of the rescued people wanted to give the volunteers money as a(an) ______ but they
A. reward 答案：A
考点：本题考查名词意义的辨析。A. reward 报酬； B. prize 奖品； C. return 回归； D. expression 表达。
25. When advertisements give ______ information about the goods advertised, advertising can be
a service to the customer who is to make a wise choice when he buys .
A. frequent 答案：C
考点：本题考查形容词意义的辨析。A. frequent 频繁的； B. pleasant 令人愉悦的； C. reliable 可靠的；D. persuasive 劝服的。 难度：A
26. It has rained every day on our six-day holiday;______ next time we come back it will be
考点：本题考查副词意义的辨析。A. frequently 频繁地；B. finally 最终； C. gradually 渐 渐地 D. hopefully 希望 难度：A
27. It took us almost two weeks to ______ the tour, enabling us to see so many wild animals and
A. join in
B. go through
C. get over
D. turn to
考点：本题考查动词词组意义的辨析。A. join in 参加； B. go through 经历； C. get over 通 过；D. turn to 转向
28. Unless you change your _______ towards your studies, you won't make any progress.
考点：本题考查名词意义的辨析。A. principle 原则； B. attitude 态度； C. opinion 观点； D. identity 身份
29. With his company closing down, Gorge was in heavy debt; what was worse, his courage was
left _____ after this defeat.
A. in danger
B. in the end
C. in trouble
D. in ruins
答案：D 解析：公司关门了，Gorge 欠了很多债；更糟的是，这次失败之后，他丧志了勇气。
考点：本题考查名词词组意义的辨析。A. in danger 在危险之中； B. in the end 最后； C. in trouble 有麻烦了； D. in ruins 毁灭了 难度：A
30. It's a pity that the long-planned sports meet which was _______ to be held on Friday has to be
put off due to the rainy weather.
答案：A 解析：由于下雨，原定于周五举行的运动会不得不延期，真是太遗憾了。 考点：本题考查动词意义的辨析。A. scheduled 预定； B. founded 成立； C. forecast 预报； D. imagined 想象 难度：A
One day I visit an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I
was excepting a quiet ______ of the wonderful artwork.
A young couple viewing the paintings ahead of me _____ nonstop between themselves. I watched them a moment and _____ the lady was doing all the talking. I admired(钦佩) the
man's______ for putting up with her nonstop stream of words. Though I was disturbed by their
noise, I ____ . I met them several times as I moved ______ the different room of art. Each
time I heard her continuous flow of words, I moved away ______. I was standing at the counter(柜台) of the museum gift shop making a purchase(买东西)__
___ the couple walked to the ______. Before they left, the man ______ his pocket and
pulled out a white object. He______ it into a long stick and then ______ his way into the
coatroom to get his wife's jacket.
"He's a(an) _____ man," the clerk at the counter said. "Most of us would give up if we
were blinded at such a young age. During his recovery, he made a(an) ______ that his life
wouldn't change. So ,as before, he and his wife come in whenever there is a new art show ."
" But what does he get out of the art?" I asked. "He can't see."
"Can't he see! You're _____. He can see a lot. More than you and I do ," the clerk said."
His wife ______ each painting so he can see it in his head."
I learned something about the patience,___ __ and love that day. I saw the patience of a
young wife describing paintings to a person without ______ and the courage of a husband
who would not _____ blindness to change his life. And I saw the love shared by two people as I watched this couple ______ their arms intertwined (缠绕).
.A. give up
B. moved on
C. joined in
D. got off
.A. looked into B. burst into
C. reached into
D. got into
.A. walk away 答案：
B. turn around
C. pace around
D. go back
. B 解析：
有勇气，有耐心。 . 考查名词。Expecting a quite view of sth，期待看到什么。由上文可知，作者到到美术馆
消磨时间，所以是看艺术展。 . 考查动词。由下文可知，两人在交谈。所以选择 talked。 . 考查动词。Find sb. doing sth. 发现某人在做某事。 . 考查名词。我很钦佩那男生能有耐心去忍受女生不停地说话。所以选择 patience；耐心。 . 考查动词词组。Move on，继续；由下文可推断，作者还是继续看了这场艺术展。 . 考查介词。Move through；我在看到他们之后，就马上换到其他的展厅去了。 . 考查副词。一看到他们作者就迅速的走开，move away quickly。 . 考查连词。While 表示正当···的时候。当那对情侣走向出口的时候，作者到柜台去买
点东西。 . 考查名词。联系上下文，可推断，看完艺术展，这对情侣走向了出口，出去了。 . 考查动词词组。Reach into 描述男生摸索到口袋去，拿出了一个东西。 . 考查动词。Lengthen it into a long stick, 根据后面的搭配，可以知道，是把那个白色的
棍子拉长，变成一个导盲棍。 . 考查动词。Lead his way into someplace, lead 导向。 . 考查形容词。店员谈论这个男生，从后面的推断，只有 brave 这个形容词最恰当，勇
敢的面对人生的挫折。 . 考查名词。 Make a promise that，许下承诺。 . 考查形容词。You are wrong. 店员解释，并不是你所说的那样。他虽然眼不能见，但
他可以听，可以感受，可以想象。 . 考查动词。Describe each painting，so he can see it. Describe：描述。 . 考查名词。从后面的排比句判断，此处应是 courage。 . 考查名词。从前面，我们知道这个男生看不见，所以是 a person without sight. . 考查动词。Allow sth. to do; 从前面的承诺，可推断，这里是不允许。 . 考查动词词组。Watch sb. do sth. 看见某人做了某事。看见他们手挽手走了。
体裁：记述文 话题：生活哲理故事。 难度：A
A It's not easy being a teenager (13 至 19 岁青少年) nor is it easy being the parent of a teenager.
You can make you child feel angry ,hurt , or misunderstood by what yo say without realizing it
yourself. It is important to give your child the space he needs to grow while gently letting him
know that you'll still be there for him when he needs you .
Expect a lot from your child , just not everything . Expecting for health and safety problems,
such as drug use or careless driving , consider everything else open to discussion . If your child is
unwilling to discuss something, don't insist he tell you what's in his mind. The more you insist,the
more likely that he'll clam up . Instead ,let him try to solve things by himself . At the same
time ,remind him that you're always there for him if he should ask for help or advice. Show respect for your teenagers privacy(隐私). Never read his mail or listen to their on personal
Teach your teenager that the family phone is for the whole family . If your child talks on the
family's telephone for too long ,tell him he can talk for 15 minutes, but then he must stay off the
phone for at least an equal period of time . This is not only frees up the line so that other family members can make and receive calls, but teaches your teenagers moderation(节制). If you are
open to the idea, allow your teenager his own phone that he pays for with his own pocket money
or a part-time job.
. The main purpose of the text is to tell parents ______ .
A. how to get along with teenager
B. how to respect a teenager
C. how to understand a teenager
D. how to help teenager grow up
. What does the phrase "clam up" in Paragraph 2 probably mean?
A. refuse to talk
B. show respect
C. become excited
D. ask for help
. The last paragraph is about how to teach a teenager _______ .
A. to pay his own telephone
B. to use phone in a proper way
C. to share phone with friends
D. to answer the phone quickly
. What should parents do in raising a teenager according to the text?
A. Not allow him to learn driving or take drugs. B. Not talk about personal things with him. C. Let him have his own telephone. D. Give him advice only when necessary 答案： . D . A . B . D 解析： 【语篇解读】 本文是论述文。本文介绍了一些为人父母，与子女相处，教导他们的一些方法。 . 主旨大意题。这篇文章的目的就是告诉家长们如何帮助孩子们成长。答案 D。 . 细节理解题。上下文中 If your child is unwilling to discuss something, don't insist he tell you what's in his mind. The more you insist, the more likely that he'll clam up . Instead, let him try to solve things by himself . 如果孩子不愿意说，不能强求，不然···，这个地方的 clam up 应该是和前面的 unwilling to discuss 一样的意思，所以是选择 A：refuse to talk。 . 细节理解题。根据原文：This is not only frees up the line so that other family members can make and receive calls, but teaches your teenagers moderation(节制). 所以答案是：B，正确 使用电话。 . 判断推理题。答案在原文中：At the same time, remind him that you're always there for him if he should ask for help or advice. 所以答案选：D。
体裁：论述文 话题：关注青少年成长类 难度：A
整篇文章难度较低。文章结构清晰，主旨明确，基本没有长难单词。考查题目以对全文 的主旨把握和细节推理为主，需要考生在抓住主旨的同时关注细节。 考点： . 本题属于主旨大意题。
. 本题属于细节理解题。 . 该题属于细节理解题。 . 该题属于判断推理题。
B February 4,2012 saw the take-off of a new rising NBA star--Jeremy Lin . Among professional
basketball players ,Jeremy Lin's background is not unique . He graduated from Harvard University, which sends few players to the NBA, and he is the only Chinese-American NBA player . But when you watch him on the court ,there is no doubt that he belongs to there. He moves with speed and grace that prove years of faithful practice , which is strengthened by a love for basketball.
Lin's enjoyment of basketball actually began in Taiwan. When Lin's father moved to U.S.,his interest in the sport only grew and he passed on this love of basketball to his son, introducing him to the game at the age of five . The young Lin spent much of his youth playing basketball for fun ,
In high school , Lin dreamed of playing in the NBA. When he applied for college, he was not offered a single sports scholarship . However ,after he entered Harvard, he is offered a place on its college basketball team.
During Lin's time at Harvard, his basketball career began to speed up . He scored 1,482 points, making him one of the highest scores in Ivy League history.
When he graduated , no professional team offered Lin a contract, but he was invited to play in the NBA Summer League . He played well and ended up eagerly signing a contract with the Golden State Warriors.
At first, playing in the professional games filled Lin with excitement. He treasured opportunities to meet players he had been watching on TV for years. But slowly, the excitement disappeared and was replaced by anxiety. In a few difficult months, he was cut by two teams before the New York Knicks picked him up.
But he had the courage and determination to stick to his dream, so he put himself into hard training to get ready for his opportunity to come. Then his moment arrived on February 4, 2012, on which his excellent performance made him famous overnight. After that, he led the Knicks to their fifth straight victory.
But he Associated Press called Lin “the most surprising story in the NBA”. Knicks fans
developed the nickname for him “Linsanity”（林发疯）time magazine released its 2012 list of the
100 “Most Influential People in the World”. Jeremy Lin included. No doubt, Lin fever is
continuing to spread if you haven’t already caught “ Linsanity”, get ready.
. Which of the following elements is of little help in Lin’s success?
A. his father’s influence
B. his devotion to basketball
C. his years of hard work
D. his graduation from Harvard University
. Which is the right order for Lin's life?
a. He made an excellent performance on Feb,4 .
b. He was fired by the Golden State Warriors.
c. He was invited to play in the NBA Summer League.
d. He graduated from Harvard University.
e. He became famous overnight.
A. a, d, c, b, e
B. d, b, c, a, c
C. d, c, b, a, e
D. a, c, d, c, b
. which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. Before Lin there was no Chinese-American NBA players.
B. Lin learned to play basketball when he was eight.
C. Lin was excited for professional games and did a good job at the beginning.
D. Lin is the most outstanding player in NBA.
. It can be inferred from the passage that _____ .
A. NBA prefers graduates from Harvard University.
B. Lin didn’t have a smooth road in NBA.
C. Lin didn’t show his basketball talents in Harvard University.
D. Lin got an easy entry into NBA. 答案：
. B 解析：
本文是人物介绍题材的文章。介绍了 NBA 最近的新星：中国华裔林书豪的成名之路并 不顺畅，但是通过不懈的努力，成就了自己。
. 细节理解题。Be of little help, 没什么作用的。原文：He graduated from Harvard University, which sends few players to the NBA。所以选：D。
. 细节理解题。按时间顺寻排序，可以根据连接词 when，at first，but slowly，and then； 进行排序就可以得出答案：C。
. 细节理解题。原文：and he is the only Chinese-American NBA player. Only 仅有的一 个，所以以前 NBA 没有中国球员。答案选：A。
. 判断推理题。由文章介绍的可得知，林书豪的篮球之路并不是一帆风顺的。所以答 案选：B.
体裁：记叙文 话题：个人奋斗史类 难度：A
整篇文章难度较低。文章结构清晰，主旨明确，基本没有长难单词。考查题目以对全文 的主旨把握和细节推理为主，需要考生在抓住主旨的同时关注细节。 考点： . 本题属于细节理解题。 . 本题属于细节理解题。 . 该题属于细节理解题。 . 该题属于判断推理题。
C When travelers check the flight board at the airport and see some routes are being called off, it can fill them with a sense of worry. This can happen to any tourist at any lime, due to airline striker, volcanic eruptions(火山爆发) or a number of other disasters. While they will possibly be late lo return home, there are several things travelers can do before departing or during an emergency(紧急情况) that can help process go as smoothly as possible. According to Australia News, travelers should be well-informed about the place they plan to visit ahead of time. If journeying to a place that’s known for flooding or hurricanes, a daily
weather check by smart phone or laptop may help tourists not lake the airport all together if an
emergency could happen unexpectedly.
Some travelers may wish 10 stay away from the daily news while trying to relax on vacation,
but it can be important to know the latest event in your new place. If trouble seems to be
happening, travelers can make several plans before the crowds form.
Having help on speed dial is key 10 quickly finding solutions in time of need. Organizing
some kind of escape route for travelers and their loved ones will keep everyone knowing where
they are during an emergence. Know whore the highest ground is in areas likely to be flooding, or
plan out a way to escape fire at the hotel before disaster strikes.
One important way to prepare for emergency situations is ensuring travelers have at least two
forms of payment. Local money is key when there is not an ATM or a credit card is useless. If
guests in a foreign country to offer payment for last minute transportation plans out of an area,
having cash on hand may be the easiest way to find quick solutions to stay safe, according to
Preparation for the worst and hoping for the best is the ideal way to travel, just in cast any
natural disasters , illnesses or other tough disasters get in the way of a vacation. This will lessen as
much stress as possible when dealing with emergencies that can happen on a trip.
. What does the passage mainly talk about?
A. How to plan for quick escape and emergences on vacation
B. What to do when a disaster happens on a trip
C. How to make good preparations for a travel abroad
D. Reparations for the worst and hoping for the best
. How many main particular preparations for emergency does the author suggest in the passage
. According to the passage, when traveling abroad, travelers _____.
A. should check the daily weather at hometown by smart phone
B. had better not pay attention to the latest news in the new place
C. need to prepare two or more forms of payment
D. should turn off their telephones to enjoy themselves
. The author writes this article in order to help those who _____ .
A.hope to settle abroad
B. stay in dangerous situations
C. have survived a disaster
D. want to travel on holidays
. D 解析：
. 主旨大意题。文章一开头：there are several things travelers can do before departing or during an emergency(紧急情况) that can help process go as smoothly as possible.就点明了这篇 文章的目的。
. 细节理解题。文中 2、3、4、5 段，每一段都论述了一种准备手段来应对旅行中的 突发情况。如：well-informed about the place; now the latest event in your new place; Organizing some kind of escape route for travelers and their loved ones; at least two forms of payment.所以
答案选：B。 . 细节理解题。第五段中 at least two forms of payment. 所以答案选：C。 . 判断推理题。本文章是给想要旅游度假的人的一些建议。所以答案选：D。
体裁：介绍类文 话题：生活常识类 难度：A
整篇文章难度较低。文章结构清晰，主旨明确，基本没有长难单词。考查题目以对全文 的主旨把握和细节推理为主，需要考生在抓住主旨的同时关注细节。 考点： . 本题属于主旨大意题。 . 本题属于细节理解题。 . 该题属于细节理解题。
D The weather is something that no one can control. There are so many expressions about the rain. Sometimes when you need rain, yet you do not get any. Other times you get rain when you do not want it. Take a ball game for example. A sudden rainstorm can stop an exciting game, making the players and the person who watch the game run for cover. If the game can not continue, people who bought tickets are means a second chance at something. Often a rain check has nothing to do with rain. Some may offer rain check when they sell all of the products such as a low price TV set. The rain check allows a person to buy the TV set later at the same low price after the store receives more from the factory. Rain check also is used in social situations. It is a way of accepting an invitation but for a later time. There are times when no rain falls for weeks. Some place in this situation send for a rain-maker, a person who is believed to have the power or technology to get rain to fall. These clays some businesses look for rain-makers not to make rain but to help the business make more money. This modern kind of rain-makers knows nothing about making rain. He is an influential (有影响力的）person who is asked to join a company to increase its business. This kind of rain maker is especially popular with law officers. There are times when it never rains hut it pours. The expression is not about rain. It is about problems, problems that seem lo happen one after the other. Poor Joe, for example, his wife him, then he lost his job and his car stolen. For Joe, ii never rains but it pours. .There are some expressions in English which have the word “rain” ____ A. and always have something to do with rain B. but often have nothing to do with rain C. have something to do with weather D. and contain the meaning of rain . According to the passage, a rain maker in a company is a person_____ A. who needs rain and more money B. who helps the business make more money
C. who makes money by making rain
D. who can make rain and offer more money
. The underlined expression “It never rains but it pours" is used when someone______
A. suffers one bad thing after another
B. hopes it is not going to rain
C. thinks he will be caught in rain
D. believes he can settle problems
. Which is probably the best title for the text?
A. The Rain Makers and The Weather
B. The Weather and The Rain Check
C. The Word “Rain” and The Rain Check 答案：
D. The Word “Rain” and Its Stories
. D 解析：
本文是介绍与 rain 相关的一些词语，表达法。 . 细节理解题。Have nothing to do with “rain”, 文章中有一些短语或词，意义与“rain” 没有任何关系。所以答案选：B。 . 细节理解题。原文：These clays some businesses look for rain-makers not to make rain
but to help the business make more money. This modern kind of rain-makers knows nothing about making rain. He is an influential (有影响力的）person who is asked to join a company to increase its business.答案选：B。
. 细节理解题。原文：it never rains hut it pours. The expression is not about rain. It is about problems, problems that seem lo happen one after the other.所以答案选: A。
的主旨把握和细节推理为主，需要考生在抓住主旨的同时关注细节。 考点： . 本题属于细节理解题。 . 本题属于细节理解题。 . 该题属于细节理解题。 . 该题属于判断推理题。
E Last Sunday I made a visit to some new neighbors down the block. No certain purpose in mind, just an opportunity to sit at the kitchen table, have some tea and chat. As I did so, it occurred to me how seldom the Sunday visit has become. When I was a kid in the New Jersey of the 1960s, Sunday visits were a habit. Most stores were closed and almost nobody worked. My family normally traveled eight city blocks to the home of my grandmother, where adults would sit on the front porch(走廊）and chat while we children played hide and seek The Sunday visit was something to desire strongly. It was the repetition to church, our reward for an hour of devotion, and opportunity to take advantage of the fact that Dad was not at work, we were not in school, and there were no tasks that couldn’t wait until Monday. Sunday was indeed different from all the other days of the week, because everyone seemed to be on the same schedule, which means that there was one day when everyone seemed to have time for everybody else. Someday as a day of rest is, or was, so deeply rooted in the culture that it’s surprising to consider that it has almost entirely lost this function (功能). In my childhood, it was believed that everyone would rather be home or visit someone else’s home on Sunday. But now the question is “what do you plan to DO this Sunday?” The answer can be from going to the supermarket to joining in a road race to going to Montreal for lunch. If one were to say, “I’m making a Sunday visit to family,” such an answer would feel strange, an echo from another century. I think I should be grateful to live in Maine, at state of small towns, rich land and tight
relationships. Even though folks work as hard here as they do anywhere else, the state’s
powerfully rural characteristic still has at least the remaining moral values of yesterday’s America,
where people had to depend on one another in the face of unpredictable economic changes and a
.The writer thinks that the Sunday in the past was a day when —
A. every adult would go to church and children were not at school
B. Mom was busy doing the housework while Dad was not at work
C. everyone seemed to be free and could have some pleasure
D. everyone would pay a visit to some relatives far away
.What can we learn from the underlined sentence in paragraph 4?
A. people nowadays prefer staying at home on Sunday
B. such answers are hardly heard in our modern society
C. people in the city dislike being disturbed on Sunday
D. visiting someone on Sunday might take a lot of time
.From last paragraph, we may infer that people in Main____
A. always help each other when they are in need
B. have given up their tradition and lived a completely new life
C. have tense and challenge relationships with each other
D. suffer from economic difficulties and the changed environment
.What is the writer’s attitude towards the Sunday today?
A. thankful 答案：
. D 解析：
. 细节理解题。原文：My family normally traveled eight city blocks to the home of my grandmother, where adults would sit on the front porch(走廊）and chat while we children played hide and seek。在周末，每个人都很空闲，可以休闲一下。答案：C。
. 细节理解题。原文：an echo from another century. “来自另一个世纪的回音”，所 以是很难在现在社会听到的。答案：B.
. 细节理解题。原文：where people had to depend on one another in the face of unpredictable economic changes and a challenging environment. 人们之间相互依赖，相互帮助。 答案：A。
. 判断推理题。从文章开头，可看出作者对以往的、记忆中的周末的拜访很是怀念， 所以推断作者对现在的状态不是很满意。
体裁：议论文 话题：生活感触类 难度：A
整篇文章难度较低。文章结构清晰，主旨明确，基本没有长难单词。考查题目以对全文 的主旨把握和细节推理为主，需要考生在抓住主旨的同时关注细节。 考点： . 本题属于细节理解题。 . 本题属于细节理解题。 . 该题属于细节理解题。 . 该题属于判断推理题。
四．完成句子 .our teacher always warn us ______________________ in the exam; otherwise we will be punished, but some of us won't listen.(cheat) 老师总是告诫我们考试时不要作弊，否则我们会受罚的，可我们中有些人不愿意听。 答案： not to cheat 解析：考查动词短语搭配，warn sb. (not) to do sth.。 难度：A
.The houses ______________________ in the earthquake are being repaired, so the victims can't move back to live. (damage)
在地震中受损的那些房屋正在维修中，灾民们还不能搬回去住。 答案：damaged 解析：考查非谓语动词作后置定语，damaged 做 houses 的后置定语，表示被毁坏的房子。 难度：A
.This is the first time in my life that I _________________ such a heavy flood. How awful it is!(suffer)
这是我有生以来第一次遭受这么大的洪灾，太可怕了！ 答案：have suffered 解析：考查 this is the first time 后面要加完成时态，此处是我现在为止第一次遭受，所以用 现在完成时态。 难度：B
.The English spoken between AD 450 and 1150 __________________ German than the English we speak at present.(base)
在公元 450 年与 1150 年间所说的英语更多的是以德语为基础，而我们今天所说的英语不 是。 答案：is based more on 解析：be based on 以···为基础。 难度：A
.It's a pity that the boss for ___________________ at present is very mean to us.(work) 很遗憾，目前我正在为他工作的那个老板对我们很吝啬。
答案：whom I am working 解析：考查定语从句，for 后面加关系代词，是人的话用 whom。 难度：B
. Sorry, sir. But the weather ____________________ that we couldn't finish the task as you told time. (terrible)
对不起，先生，但是天气如此糟糕，我们没能按照你说的按时完成任务。 答案：is so terrible 解析：考查 so``` that```句型。 难度：A
. Last night, my friend Tom in America called to tell me that he ______________________ next month. (come) 昨天晚上，我的美国朋友汤姆打电话告诉我他下个月要到中国来。
答案：would come back 解析：考查过去将来时态。主句是过去时态，从句中的将来时态用过去将来时。 难度：A
.______________________ the sports meeting , he trained hard those days.(take) 为了参加这次运动会，在那些日子里，他训练得很辛苦。
答案：in order to take part in 解析：考查介词短语：in order to：为了；动词短语：take part in. 难度：A
. A number of children __________________________ in the last earthquake are now living with families in other cities. (die)
许多孩子的父母在上次的地震中遇难了，这些孩子现在居住在其他城市的家庭里。 答案：whose parents died 解析：考查定语从句。 难度：A
. Father asked Jenny _______________________ so late the night before.(go) 父亲问珍妮，她为什么前天那么晚才去睡觉。
答案：why she went to bed
解析：考查宾语从句。Ask sb. sth. 难度：A
体，感到很困恼，向你求助，请根据下列要点用英语给他写封信。 1、帮他分析原因（对周围一无所知） 2、给他提出建议（与同学交友；有困难求助） 3、帮他具体打算（课后带他参观校园；提供生活、学习建议） 4、表达希望（他能尽快适应；和他成为好朋友）
注意：要点齐全，不能逐句翻译：字数 120 字，信的开头和结尾已经给出，不算在字数内。 Dear Li Ming,
I'm very glad to become you classmate and __________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _________________________________
Yours , Zhanghua